ArticoleDevotionale

Fericit – prin iubire

Biblia descoperă faptul că universul  şi fiinţele inteligente n-au apărut la întâmplare. Dumnezeu le-a creat dintr-un motiv anumit şi cu un scop precis. Întrucât esenţa naturii divine este dragostea (1 Ioan 4:8), acesta este motivul pentru care Dumnezeu creează fiinţe: ca să reverse asupra lor iubirea Sa.
Iar scopul pentru care El le aduce la existenţă este să multiplice fericirea fiinţelor în univers. E de reţinut că fericirea pentru care ne-a creat Dumnezeu nu este decât o consecinţă  a dăruirii şi primirii dragostei. Ca fericirea să poată exista, se impune însă o condiţie riscantă: libertatea de a alege. Riscul e ca fiinţa inteligentă să se răzvrătească şi să se despartă de Dumnezeu. Pentru a continua să multiplice fericirea universului, Dumnezeu a ales totuşi să-Şi asume acest risc.
Cei care au de gând  să accepte iertarea şi înfierea, prin credinţă  şi prin hotărârea de a trăi în armonie cu principiile Sale, vor descoperi că exerciţiul dăruirii dragostei în mod neegoist este singura sursă de fericire durabilă…

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button