ExternePoliticStiri

Israel: Dezvoltarea relaţiilor puternice cu creştinii evanghelici în întreaga lume

Subcomitetul Afacerilor Externe şi de Apărare “Knesset” asupra Politicii Externe a îndemnat Guvernul israelian să dezvolte relaţii mai puternice cu creştinii evanghelici nu numai în Statele Unite, ci şi în întreaga lume. Knesset este legislatura unicamerală a Israelului, responsabilă pentru trecerea legilor, alegerea preşedintelui şi supravegherea acţiunilor Guvernului. Una dintre concentrările şefului subcomitetului, Robert Ilatov, şi membrului Einat Wilf este starea evanghelicilor din America Latină, în special creşterea proeminentă a evanghelicilor din Brazilia, potrivit The Jerusalem Post.

Creştinii evanghelici latini sunt o grupare care se extinde rapid şi de datorează în mare parte creşterii trendului de a arăta că părăsesc catolicismul în favoarea creştinismului evanghelic, potrivit reprezentantului  Ministerului Afacerilor Externe, Shmuel Ben-Shmuel.

Ben Shmuel explică faptul că există cam acelaşi număr de evanghelici creştini atât în SUA cât şi în Brazilia- aproximativ 60 milioane. Organizarea şi eficienţa la adoptarea schimbărilor sunt cele care diferenţiază aceste două grupuri.

Evanghelicii din SUA sunt mai organizaţi şi activi din punct de vedere politic, lucru care permite anumitor convingeri şi valori să fie recunoscute la nivel naţional, a adăugat acesta.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button