BisericaPersecutiiRugaciune

Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Brunei

Bruneiul este statul cel mai bogat din Asia. Sursa acestei bogăţii este petrolul, care s-a aflat din abundenţă  pe teritoriul ţării. Rezervele uriaşe de altădată  se estimează că se vor epuiza începând cu anul 2020. Bruneiul este condus de aceeaşi familie de mai mult de şase secole.

Religia de stat în Brunei este Shafi’i Islam, o sectă a sunniţilor. Deşi constituţia garantează libertatea religioasă, în realitate însă, practicile religioase ale religiilor non-musulmane sunt restricţionate. Convertirea la creştinism este interzisă, literatura creştină nu este permisă, iar guvernul ignoră solicitările creştinilor privind obţinerea autorizaţiilor pentru construcţia de noi biserici. În Brunei sunt autorizate numai trei biserici şi acestea sunt situate numai în zona colonială. Fiindcă noile biserici nu sunt autorizate, creştinii se adună în secret.

O acţiune concertată a autorităţilor a condus la expulzarea unui grup de lideri creştini în 1991, care au fost acuzaţi că au întreprins acţiuni considerate un atac la siguranţa naţională.

Rugați-vӑ pentru:

  • încetarea persecuţiilor generate de autorităţile civile şi religioase din Brunei;
  • creştinii care se adună în ascuns;
  • copiii creştini care învaţă în şcolile de stat controlate de musulmani.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button