BisericaRugaciune

Rugӑciune pentru creștinii persecutați din Bangladesh

Bangladeshul este o ţară puternic afectată de sărăcie şi mari frământări sociale. Inundaţiile şi cicloanele care se petrec frecvent în această ţară, au cauzat stricăciuni de sute de miliarde de dolari şi pierderea a mii de vieţi.

În Bangladesh, religia de stat este islamul, iar grupurile extremiste sunt tot mai active. Celelalte minorităţi religioase au libertatea de a practica actele de cult, dar suportă discriminarea. Un ordin nescris care funcţionează în Bangladesh, prevede că în cazul în care o persoană este considerată a fi vrăjmaşă statului, aceasta îşi pierde proprietatea.

Această lege nescrisă este folosită deseori împotriva creştinilor sau a membrilor altor religii nonislamice, cărora li se confiscă proprietăţile, pe motiv că sunt vrăjmaşi ai statului.

O altă formă de persecuţie este determinată de faptul că musulmanii care renegă creştinismul, îi împiedică pe creştini să ia apă de la fântânile publice, le cer taxe şi le distrug ricşele (nişte cărucioare cu care aceştia cară oameni sau marfă), pentru a le răpi astfel singura lor sursă de câştig.

Pe data de 10 decembrie 2008, budiştii şi autorităţile locale i-au adunat fără voinţa lor pe creştinii din regiunea Chittagong şi i-au silit să participe la ritualuri budiste, forţându-i în acest fel, să se întoarcă înapoi la budism.

Rugați-vӑ pentru:

  • prosperitate materială în Bangladesh;
  • creştinii care şi-au pierdut proprietăţile;
  • creştinii care sunt forţaţi să se întoarcă la budism.

Preluat din Calendarul de Rugӑciune, Misiune.ro

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button