ExternePersecutii

Pakistan: Încă o creştină supusă presiunii de a îmbrăţişa islamul

Ruth Thomas( nume schimbat pentru motive de securitate), pakistaneză, mamă a 4 copii, a fost arestată în februarie 2011 după ce un musulman a adus o acuzaţie falsă împotriva acesteia: blasfemie la adresa lui Mohamed.

Petrecând ultimele 8 luni după gratii, în final, Ruth a fost eliberată pe cauţiune în 18 octombrie. Sunt şanse ca ea să moară dacă va fi găsită vinovată.

Vorbind cu ICC, Ruth şi-a enumerat chinurile pricinuite în timpul detenţiei. Ea a afirmat: ” O femeie-gardian m-a torturat în închisoare şi mi-a tăiat părul. Ceilalţi prizonieri musulmani au început să mă urască foarte mult. Au fost nepoliticoşi cu mine, chiar şi când am fost pe patul morţii. Au vrut ca eu să mor fără fără vreun ajutor medical. M-au considerat „de neatins”, nimeni nu a fost acolo să mă consoleze sau să mă ajute în închisoare.”

Ruth a mai menţionat că s-a manifestat o presiune asupra ei ca să îmbrăţişeze islamul în schimbul unui tratament mai bun. ” Odată, directorul închisorii mi-a propus să accept islamul.Ea mi-a oferit un tratament mai bun, mâncare, haine şi alte lucruri luxuriante, doar pentru a îmbrăţişa islamul. Dar am refuzat categoric. I-am spus că prefer să mor în Cristos decât să obţin lucruri de lux, rămânând fără El. M-am rugat pentru eliberarea mea pentru că eram sigură că Dumnezeu este Tatăl meu din ceruri, şi orice îi voi cere în Numele lui Cristos, El îmi va dărui. A fost crezul meu puternic că El priveşte suferinţa mea şi într-o zi mă va elibera.”

Mărturia lui Ruth este asemănătoare cu cea a lui Asia Bibi, creştina care a fost acuzată de blasfemie de către colegii ei musulmani.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button