PersecutiiRugaciune

Un pastor catolic condamnă crimele din Kenya

Cel puţin 7 oameni au fost omorâţi brutal într-un atac din Ngaremara, în 14 octombrie, raportează CISA. Doi dintre cei decedaţi au fost copii. Anthony Ireri Mukobo de la eparhia catolică din Isiolo a afirmat că guvernul trebuie să furnizeze securitate adecvată credincioşilor. Acesta a adăugat că ofiţerii nu au avut vreo reacţie faţă de tragedia recentă.
” Am pierdut oameni nevinovaţi incluzând copii şcolari purtând uniforme, astfel, datorită insecurităţii mai multe familii care locuiau în Daaba şi-au abandonat casele. Toate şcolile din Ngaremara, Daaba, Arimet, Chumviele şi Atan au fost închise”, a mai precizat Ireri.

Episcopul a făcut apel la liderii politici din zonă ca să se evite politicile tribale şi să susţină integritatea fiinţelor umane. Acesta a îndemnat guvernul să convoace un meeting de pace pe un teren neutru de cele afectate.

” Să ne lăsăm conduşi de cuvintele imnului naţional, să lăsăm dreptatea să ne fie scut şi apărător, să locuim în unitate, pace şi libertate”, a concluzionat.

Pe durata raidului, nimic nu a fost furat de la victime. Biserica Catolică a luat măsuri de scurtă durată şi oferă hrană oamenilor afectaţi.

Să ne rugăm pentru victimele rămase în urma atacurilor. Dumnezeu să mângâie familiile care suferă în urma pierderii celor dragi. Fie ca pacea lui Dumnezeu să se stabilească în Kenya, ca să înceteze persecuţiile asupra creştinilor.

Show More

Ioana Heredea

"Adevarata avutie a omului nu consta in bani, ci intr-un suflet echipat pentru viata de dupa moarte. Consider ca cel mai frumos mod de a fi o binecuvantare si, in acelasi timp, binecuvantat inseamna sa arunci samanta in locul potrivit, contribuind la cresterea spirituala a altora."

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button