Adolescenti

Ce fac atunci când cei din jur râd de mine fiindcă sunt creştin?

Întrebare: Ce fac atunci când cei din jur râd de mine fiindcă sunt creştin?

Răspuns: Treci pe coridorul şcolii în tricoul pe care scrie: “Îl iubesc pe Domnul, Urăsc păcatul!” Se uită unii mai lung după tine, dar abia dacă observe. Iar când începe prima oră de clasă şi prietenii tăi fac nenumărate glume în legură cu tricoul pe care tocmai îl ai pe tine, cu Biserica şi cu credinţa ta, tu précis o să te gândeşti astfel: “De ce oare m-am lăsat convins de x sau y, şi am venit în tricoul asta la şcoală astăzi, iar pe deasupra mai e şi de culori vii”.
Data viitoare când colegii o să râdă de tine că eşti creştin sau o să fii luat în batjocură fiindcă te menţii ferm în convingerile tale, fără să vrei să faci ceva rău, mai bine incepe să salţi în sus de bucurie! În Biblie se spune că eşti binecuvântat. Iată ce spune în Matei 5:11, 12: “Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi.”

Te întrebi poate ce motive ai avea să te bucuri? Se înţelege că nu din cauza durerii şi a prigonirii. Poţi să te bucuri fiindcă eşti considerat demn să suferi în numele lui Isus Hristos. Se spune în Faptele Apostolilor 5:40, 41 aşa: “Ei au ascultat de el. Şi, după ce au chemat pe apostoli, au pus să-i bată cu nuiele, i-au oprit să vorbească în Numele lui Isus şi le-au dat drumul. Ei au plecat dinaintea soborului şi s-au bucurat că au fost învredniciţi să fie batjocoriţi pentru Numele Lui.”

Josh McDowell şi Bill Jones, Cartea Adolescenţilor

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button