ConcerteStiri

Concert de caritate – Adi Gliga la Cluj

Luni, 21 februarie 2011, de la ora 18, sunteți invitați la Cercul Militar din Cluj la o seară specială de caritate.
Evenimentul este organizat de Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Neuro-Pshici Cluj (APAHNPC) și Cercul Militar.
Tinerii cu dizabilități intelectuale vor prezenta o scenetă construită pe baza “Nunții din Cana”, episodul din Evanghelia după Ioan în care Mântuitorul a transformat apa în vin. După acest moment va urma un spectacol de muzică de inspirație creștină susținut de ADI GLIGA. La finalul concertului se vor putea face donații în bani.
Scopul acestui concert caritabil este strângerea de fonduri pentru construirea unui imobil în cartierul Mănăștur, care să găzduiască activitățile Centrului de Zi „Sf. Maria”, singura instituție din Cluj care oferă programe social-comunitare pentru tinerii cu dizabilități intelectuale.
Clădirea de pe strada Milton Lehrer nr. 18, unde funcționează acum centrul, este revendicată, iar Primăria municipiului Cluj-Napoca a oferit APAHNPC un teren în cartierul Mănăștur pentru ridicarea unui nou așezământ. Valoarea acestuia se ridică la 600.000 de euro.
Evenimentul de caritate de luni, 21 februarie 2011, este al treilea dedicat strângerii de fonduri pentru centrul menționat. Intrarea la concertul de la Cercul Militar este gratuită, dar aveți posibilitatea de a dona bani în urnele amenajate. Împreună putem construi lumea din jurul nostru!

Persoane de contact:
Președinte APAHNPC, Ana Mariana Ilieș – 0749.122.734
Coordonatorul Centrului de zi „Sf. Maria”, Anca Mercea Ilieș – 0747.726.198

Informații despre activitatea Centrului de Zi ”Sf. Maria” din Cluj

Centrul de Zi „Sf. Maria” din Cluj s-a deschis în anul 1995 pentru 6 copii cu dizabilităţi intelectuale grave, într-un imobil repartizat Asociatiei pentru Protejarea şi Ajutorarea Handicapaţilor Neuro-Psihici Cluj (APAHNPC) de către Consiliul Local. Clădirea era dezafectată și era propusă spre demolare.
Printr-un program PHARE, Asociația a reuşit renovarea imobilului, iar în 1997 centrul şi-a început activitatea de care beneficiază 33 persoane – 16 copii şi 17 tineri peste 18 ani.
În anul 2003, din lipsă de fonduri, Asociaţia s-a văzut nevoită să restructureze activitatea centrului, renunţând la componenta pentru copii.
În 2010, Asociaţia pentru Protejarea şi Ajutorarea Handicapaţilor Neuro-Psihici Cluj a primit o notificare de evacuare a Centrului de Zi „Sf. Maria”, clădirea fiind retrocedată. Primăria a concesionat un teren în cartierul Mănăștur pentru construcția noului sediu în care să funcționeze Centrul ”Sf. Maria”. Peste 40 de tineri voluntari din Franța s-au aflat vara trecută la Cluj pentru a contribui la ridicarea noii clădiri.
Centrul de Zi „Sf. Maria” este singura instituţie din Cluj care oferă o gamă vastă de servicii recuperatorii tinerilor cu dizabilități intelectuale. Închiderea Centrului ar însemna izolarea acestor tineri între cei patru pereţi ai casei și ar însemna refuzarea dreptului la o viaţă normală.

Informații despre APAHNPC

Asociaţia pentru Protejarea şi Ajutorarea Handicapaţilor Neuro-Psihici Cluj a luat ființă în 1992 și are ca scop promovarea şi reprezentarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi intelectule. În prezent, Asociaţia derulează trei proiecte:

1.serviciul social-comunitar Centrul de Zi „Sf.Maria”, ai cărui beneficiari sunt 17 tineri cu dizabilităţi intelectuale grave şi accentuate.
2.o expoziţie permanentă cu vânzare „Şi noi avem o şansă”, unde cei 17 tineri ai Centrului de Zi „Sf. Maria”, supervizaţi de un lucrator social, îşi valorifică propriile produse realizate în atelierele lucrative ale Centrului.
3.atelierul agricol şi de horticultură.

Adi Gliga

Adi Gliga este un tânăr compozitor și interpret de muzică, originar din Baia Mare. El a scos până în prezent 6 albume cu muzică de inspirație creștină. Cel mai recent album se numește „Dacă ai ști să iubești”. Albumul conține 5 piese în limba română, 5 în italiană și a fost lansat deja în Romania și Italia.
În ultimii 10 ani, Adi Gliga a susținut numeroase concerte în țară și străinătate și l-a însoțit pe Stefan Hrușcă într-unul din turneele sale de colinde prin România.

Sursa: Stiri-Resurse Crestine

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button