Articole

Câștigă-i pe cei dinăuntru

Un proprietar al unui micuț magazin dintr-o anume localitate a expediat o scrisoare, pe care a pus-o într-o cutie poștală din fața magazinului său. Acest magazin era situat într-o localitate unde erau numai câteva zeci de case. După șase luni de la expedierea acelei scrisori, aceasta încă nu fusese ridicată din cutia poștală.

După ce a fost sesizată Direcția Poștală și aceasta a făcut cercetări, s-a constatat că noul poștaș local nu ridicase scrisorile. Când a fost întrebat de ce n-a făcut-o, acesta a răspuns: „Cutia încă nu era plină!”

via allenbrowne.org

Într-o biserică, comitetul a hotărât să facă ceva ca numărul membrilor să crească. Pentru a împlini această dorință au delegat responsabilități, alegând un comitet de evanghelizare. Responsabilitatea acestui comitet era să citească orice articol și orice carte despre creșterea bisericii. După ce au citit multe dintre aceste cărți, acest comitet a făcut un sondaj între membrii bisericii, încercând să afle care este opinia acestora despre evanghelizare.

În urma acestui sondaj, au descoperit că cei mai mulți nu știau ce este evanghelizarea. Au fost și unii care au exprimat și pareri foarte ciudate: „A evangheliza înseamnă a merge la colțul străzilor și a striga la fiecare trecător: ‘Pocăiește-te, pocăiește-te, pocăiește-te!’” sau „A evangheliza înseamnă a împărți tractate fără a le spune nimic celor pe care îi întâlnești! Așa ceva spuneau ei: „Se potrivește altor biserici; nicidecum nouă.”

Acest sondaj i-a surprins pe cei din comitetul de evanghelizare, dar i-a și provocat în același timp. Ei au căutat să afle cu adevărat ce este evanghelizarea. Studiind Biblia, au descoperit că evanghelizarea este un mod de viață și o datorie a fiecărui credincios. Ei au fost provocați de cuvintele Domnului Isus: „Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit” (Matei 28:19-20a).

Crezând această poruncă, comitetul de evanghelizare a alcătuit un plan pentru ca fiecare membru al bisericii să le vorbească altora, invitându-i la biserică. Atunci când au prezentat viziunea lor bisericii, au constatat că foarte mulți dintre membrii bisericii nu erau gata, pentru că, asemenea acelui poștaș, considerau că încă nu-i vremea să mărturisească, deoarece cutia vieții lor spirituale încă nu este plină.

Această situație ne arată că înainte de a aduce pe cineva la biserică, de multe ori trebuie să-i câstigăm mai întâi pe cei dinăuntru. În vremea aceasta de comoditate, sunt mulți care spun: „Nouă ne place așa cum suntem! Cum să mai vină și alți străini? Aceștia ne-ar afecta părtășia și ne-ar crea noi responsabilități!” Pentru a fi eficienți în evanghelizare, trebuie ca mesajul pe care l-am primit din partea lui Dumnezeu să-l spunem imediat și altora, fiind gata să-i acceptăm pe toți în dragoste.

Show More

Silviu Firulete

“Pentru mine, a lucra pentru Dumnezeu și a rӑspândi Cuvântul Lui cel Sfânt este o chemare divinӑ ȋncӑ de când eram copil mic. Știu și ȋmi place sӑ cred cӑ tot ceea ce fac pentru lucrarea Sa este o binecuvântare pentru cei din jurul meu, iar când voi fi chemat acasă ȋn Cerul Sfânt, voi fi rӑsplӑtit pentru tot ceea ce am lucrat și am investit ȋn lucrarea Lui.”

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button